Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/c/1/7/rebuild21.org/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/c/1/7/rebuild21.org/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/c/1/7/rebuild21.org/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/c/1/7/rebuild21.org/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604
Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/c/1/7/rebuild21.org/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/c/1/7/rebuild21.org/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/c/1/7/rebuild21.org/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604 Warning: Illegal string offset 'output_key' in /customers/c/1/7/rebuild21.org/httpd.www/wp-includes/nav-menu.php on line 604
May 20, 2013 Sofus Midtgaard

Ny Nordisk Vej for ledelse, innovation, vækst og bæredygtighed

Rebuild21 Economist Nordic Super ModelD. 22. og 23. maj samler Rebuild21 topfolk fra bl.a. Nike, TerraCycle, Whole Foods, Grundfos, Maersk, Lego, Novozymes og Podio. Målet er at sparke til debatten om en Ny Nordisk Vej for erhvervslivet – en vej til vækst med afsæt i de globale udfordringer som mangel på vand, mangel på mad, fedme, fejlernæring, depression, urbanisering, affald og luftforurening.

 

I et stort opslået tema i februar 2013 satte The Economist fokus på de nordiske lande som global rollemodel. For en kort stund kunne danske politikere sole sig i den positive analyse af Norden som et forbillede for resten af verden. Realiteten er desværre, at Danmark både erhvervsmæssigt og politisk befinder sig i en identitetskrise – en konsekvens af mange års hvilen på laurbærrene.

“Med den globale befolkningstilvækst og ressourcekrisen har vi brug for at progressive erhvervsledere, innovatører og entreprenører samles for at finde nye løsninger på globale udfordringer. Vi har samlet en række af verdens mest innovative og interessante virksomheder, som alle er kendetegnet ved at forene vækst og bæredygtighed”, siger stifter af konferencen Sofus Midtgaard.

Udfordringerne skal løses på tværs

Det nyistandsatte Dansk Design Center danner rammen om de to dages Rebuild21, der samler ledere, entreprenører og innovatører med ekspertise i ledelse, innovation og bæredygtig vækst. Konferencens tætpakkede program byder på en bred vifte af danske, nordiske og internationale oplæg, workshops og tværindustrielle mashups. Bl.a. skal konferencedeltagerne drøfte, hvordan man ved at arbejde på tværs af brancher kan åbne op for nye globale vækstmarkeder.

“Vi afholder seks tværindustrielle Mash-ups om Ny Nordisk vækst og otte breakout sessions med fokus på hvordan vi leder og organiserer virksomheder, så de bliver mere konkurrencedygtige i fremtiden. Det handler om at aktivere og udfordre deltagerne til selv at komme med konkrete bud på, hvordan det 21. århundredes virksomheder kommer til at se ud, og diskutere hvilken form for vækst, vi skal leve af i fremtiden”, forklarer stifter af Rebild21, Sofus Midtgaard.

Inspiration fra internationale bannerførere Den første konferencedag den 22. maj har overskriften Global Challenges = Nordic Potential, mens anden konferencedag den 23. maj har overskriften Organising for the Future.

Rebuild21 samler på scenen en bred vifte af internationale og danske topfolk som:

  • Santiago Gowland, Managing Director Sustainable Business & Innovation hos Nike (23. maj kl. 09:30)
  • Tom Szaky, stifter og CEO hos TerraCycle (23. maj kl. 13:00)
  • Bill Tolany, direktør for Medier i Whole Foods (23. maj kl. 16:30)
  • Nic Marks, stifter af The Happy Planet Index. (22. maj kl. 09:15)
  • Anders Eldrup, Copenhagen Cleantech Cluster (22. maj kl. 13:30)
  • Louise Koch, Grundfos Lifelink (23. maj kl. 13:30)

Dyk ned i de to dages hæsblæsende program på: www.rebuild21.org

Store potentialer for vækst

Det er ikke småbeløb der er på spil hvis Nordiske virksomheder kan få andel i den globale vækst . Ifølge Dansk Industri er Dansk eksport af teknologi til luftrensning er vokset fra godt seks mia. kr. i 2011 til ca. ni mia. kr. i 2012. (Kilde: Dansk Industri, 2013)

Det globale marked for vandrelaterede løsninger (drikkevand, spildevand, håndtering af vand ved oversvømmelser, osv.) er enormt. Således har Global Water Intelligence, verdens førende videncenter inden for projekter og teknologier, der har vand som omdrejningspunkt netop værdisat det globale vandmarked til 556,8 mia. dollar og beregnet, at markedet vil vokse med ca. 3,9 % om året frem til 2018.

Og med en global fedme epidemi i fuld udvikling: næsten 80% af den Amerikanske befolkningen vil i 2020 være overvægtige (Source: OECD Publishing – Available at: http://www.ecoclimax.com/2010/10/past-and-projected-future-overweight.html ) vil 450 mio. mennesker vil i 2030 lide a diabetes (Source: International Diabetes Foundation: Diabetes Atlas, 2000 and 2009). Også her er det globale marked enormt ikke blot for Insulin, men også for nye typer kost og motionsprogrammer der kan forebygge overvægt og sukkersyge.

Info og presseakkreditering

Rebuild21 bliver afholdt den 22. – 23. maj 2012 i Dansk Design Society (tidligere Dansk Design Center) i København. Journalister eller pressefotografer med interesse i at dække konferencen redaktionelt, kan få en presseakkreditering. Kontaktinfo

  • Sofus Midtgaard: + 45 30 220 111
  • Sasha Bechmann: +45 40 156 483
  • Asger Bolvig: +45 61 27 74 85

Rethinking Business for the 21st Century - want to join?